Sunday, 27 November 2011

Program Malam Warisan Bangsa Malaysia Dan Watikah Perlantikan Barisan Kepimpinan Persatuan Pendidikan Moral Sesi 2011/2012


Tanggal 18 Noveber 2011, persatuan pendidikan Moral (PERMOR) telah menganjurkan Program Malam Warisan Bangsa Malaysia dan Watikah Pelantikan Barisan Kepimpinan Persatuan Pendidikan Moral Sesi 2011/2012 yang bertempat di Ruang Dataran Auditorium Utama. Program ini dianjurkan bagi meningkatkan semangat perpaduan, kefahaman berlainan budaya dan semangat keprihatinan sesama ahli persatuan selain memberi pengiktirafan kepada barisan pucuk kepimpinan Persatan Pendidikan Moal (PERMOR). Program yang bermula jam 8.00 Malam itu, bermula dengan nyanyian lagu Negaraku dan Lagu Ibu Kandung Suluh Budiman. 


Malam indah yang dikendalikan oleh saudari Syukriah selaku pengacara majlis diteruskan dengan bacaan doa yang dikepalai oleh saudara Shukor diikuti ucapan alu-aluan oleh pengerusi PERMOR sesi 2011/2012, Edward Batin Anak Will. Program tersebut dirasmikan oleh Ketua Jabatan Program Kemasyarakatan dan Kewarganegaraan, Dr. Suhaimi Bin Lazim. Seterusnya Slot penyerahan Perlembagaan PERMOR disempurnakan oleh mantan Presiden PERMOR sesi 10/11 disaksikan oleh Penasihat PERMOR Prof. Madya Dr. Ratu Mutialela Caropeboka. 


Seterusnya, Malam Warisan Bangsa ini diharmonikan dengan pelbagai persembahan yang diwakili pelajar pendidikan moral semester satu hingga semester lapan. Pengendali majlis malam tersebut bertukar ke tangan pasangan Baharudin dan Siti Fairuz. Telatah mereka membuatkan penonton tidak kering gusi ketawa. Persembahan saudara Mohd Zuraihan Abdullah yang melenggokkan suara seakan-akan anuar zain memukau tetamu dengan lagu Harapan. Selain itu, persembahan Tae Kwan Do dan sajak yang dideklamasikan oleh Abdul Aziz juga mencuri perhatian tetamu pada malam tersebut. Selingan antara persembahan, tetamu dihidangkan dengan cabutan bertuah serta penyampaian cenderahati kenang-kenangan kepada barisan kepimpinan sesi 2010/2011. Semoga program sebegini dapat dijadikan sebagai program tradisi PERMOR. Disediakan oleh Mohd Sabree Bin Abu Bakar, Pengarah Program Malam Warisan Bangsa Malaysia dan Watikah Pelantikan Barisan Kepimpinan PERMOR Sesi 2011/2012.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More